
									
									                    		
                    	 
							Data publikacji: 2011-04-22
	W tym roku spędzi 
 Wielkanoc
 wraz ze swoimi znajomymi, do których często jeździ... aby gotować!
	
	- Niemal co weekend jeżdżę do moich przyjaciół w Bukszy i wspólnie z nimi gotuję - zdradza aktorka w jednym z wywiadów. - Są to regionalne dania z naturalnych produktów tzw. slow food - wyjaśnia.
	
	Świąteczne plany aktorki i jej przyjaciół są nie byle jakie, bo będą musieli przygotować potrawy dla sporej gromady.
	- W tym roku w Bukszy na polance wystawimy wielki
 stół 
na ponad 40 osób!
	
	A gwoździem programu będzie indyk w chili - pani Małgosi. Jeśli ktoś jeszcze ma ochotę poeksperymentować, nasza gwiazda zdradza poniżej przepis na tak przyrządzonego indyka.
	
	- Indyka kroimy i zostawiamy na noc w sosie japońskim teriyaki ze świeżymi liśćmi curry. Dzięki temu nabiera on słodko-słonego smaku. Potem posypujemy go ostrym chili, smażymy na dużym ogniu i polewamy sosem z soku trzech cytryn i dwóch pomarańczy, teriyaki i odrobiną białego wina. Całość chwilę dusimy. Takim indykiem można uwieść ukochanego mężczyznę - śmieje się aktorka.
	
	Dlatego, kochani, jeśli macie w planach zaimponowanie ukochanemu bądź ukochanej, to chyba warto spróbować zaczarować stół wielkanocny i zdać się na przepis naszej gwiazdy!